Tiigrikutsu tegemised Käsitöö

15Feb/240

Rätikud

Tuhlasin kapis ja avastasin pooleli oleva töö. Jätsin kohe välja, et jälle sinna kapipõhja vedelema ei jääks. 30 aastat tagasi kootud rätikud, kui koolis käisin Soomes. Sai lõpuks ääred ära lõpetatud.

15Feb/240

Linik

Laps tegi liivtööks koti ha seises sellega kasin tal pikema lõime teha, et ise ka veel kududa linikut jõululauale.
Lõimeks ja koeks: linane ja koeks lisaks puuvillane.

Üks pikem ja teine väike

8Feb/240

Õla ja seljakott

Eputan oma tütre tegemisega. Lapsel vaja koolis teha loovtöö. Olin tema juhendaja. Algul mõtles, kududa varrastel, aga siis otsustas ikkagi kangastelgedel teha. Tegi täiesti ise lõimest alates kuni koti õmblemiseni.
Valis välja mustri ja töö sai pihta hakata. Kangana kudus labast ja mustriga, et mitte ühesugune ei oleks. Ei soovinud üleni mustrilist. Tahtis ka, et muster oleks tagapool. Ees oleks kaks eri suurusega taskut ja sees samamoodi. Kangas sai linane ja mustriks villane.
Rihma saab kolmes eri varjandis panna.

8Feb/240

Sauna mütsid

Laps tellis minult neli saunamütsi sauna maratonile minekuks. Müts märgviltimine ja peale nõelvilt tehtud.

8Feb/240

Kindad

Sai proovitud kududa kahekordsed kindad. Materjaliks on kasutatud mantlist järgi jäänud lõnga ja veel ülejääki. Vardal oli korraga kaks eri värvi lõnga. Korraga kudusin mõlemat kihti. Pelmisel kindal parempidiselt ja alumisel kinda pahempidised silmused.

19Dec/230

Polo ja öösärk.

Poes ei ole meestele polo pluuset müüa. Mees soovis osta ja õnneks ei saanud. Siis minul hea meel, et oh nüüd tean mida kingikotti pista. Sai tellitud kaks talle meeldivat värvi kangast. Ning õmblesin talle ise need pluusid. Kangaks trikotaaz 220g.
Teinegi kingitus sai emale kingikotti pistmiseks. Alati on raske välja mõelda mida küll jõuluvana kotti pista. Vanal inimesel on ka kõik asjad olemas. Kuna mälusopist tuli meelde, et nägin emal hirmus rääbakat öösärki, siis vot selle ma ka õmblen talle. Pitsi kaunistuseks ja puuvillane sits kangas.

14Dec/230

3 helme punumine

Käisin õppumas 3 helme tegemist. Klaashelmed nr. 10 ja Nymo helmeniiti kasutades sai valmis üks käevõru. Pingutama pidi ikka niiti väga tugevasti ja töö ajal kogu aeg hoidma tugevalt kinni. Milleks kolme helbe tehnika, kuna nõelaga korjasid kolm helmest niidile, ning ühendasid real oleva keskmise helbega. Aitäh Ulvi õpetuse eest.

12Dec/230

Enneaegsete tekid

Nägin projekti “ Enneaegsetele tekid”, kuna olen ennegi kudunud väikseid sokke ja mütse nendele ja endalgi enneaegsed lapsed olnud. Ilma pikema mõtlemiseta mõtlesin võtta osa. Värviks oli sireli lilla või valge. Lillat ei leidnud tuli valge. Mõõduks vähemalt 50*50.
Kudusin küll mõõtu, aga puuvill venib märjaks saades, siis tuli 57*57. Lõngaks on Alize Gootin Gold hobby. Varda suurus 3. Kahe tekile kulus lõnga 259 gr.

7Dec/230

Kleit

Talv käes, siis koduseks mõnusaks olemiseks pikem ja pikkade varrukatega kleit. Külmavares ehk saab veidi sooja. Tahtsin lihtsat kleiti. Kui tuju tuleb saab vöö peale panna.

21Nov/230

Trikoo

Rõngakava tehti uus ja tütar ütles ta tahaks endale tumedat trikood. Talle ei sobi hele kostüüm. Mis siis ikka emmel vaja uus õmmelda. Kangast käisime koos valimas. Kolme varjandi vahel valiti lillakam toon. Pildil värvi toon ei ole päris õige.